ГЕНЕТИЧЕН ТЕСТ ЗА НАСЛЕДСТВЕНИ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

ЗНАЧЕНИЕ НА ГЕНЕТИЧНИТЕ ТЕСТОВЕ

Наследствените генети и мутации увеличават риска от развитие на рак през целия живот. Генетичен тест Color, изследва 30-те най-често срещани гена за наследствен риск. Мутациите в гените могат да увеличат риска от рак.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ COLOR ТЕСТ?
  • Нашата акредитирана от CAP и сертифицирана от CLIA лаборатория използва най-новата технология.
  • Използване на 2D баркод тръби и усъвършенствани роботи за обработка на течности, за да се гарантира целостта на всеки резултат.
  • Нашите докторанти и учени използват най-съвременни инструменти за класифициране на варианти според Ръководства на ACMG.
  • Потвърждаване възможността за всички патологични констатации,чрез втора независима методология и алтернативна технология според вътрешните протоколи.
0 +
проби
0
фалшиво положителни /
фалшиво отрицателни резултати
0 %
точност

Високи институции и учени сътрудничат с генетичен тест Color,  в областта на раковите проучвания.
Нашите  партньори са водещи академични институции,  които включват учени и лекари като доктор Мери-Клер Кинг, който е награден с Националния медал на науките и е известен с факта, че е откривателя на гена на рак на гърдата BRCA1.

ЗА Пациента

Наследственият рак е причинен от генетична мутация, прехвърлена от родителите. Много пъти в семейството има модел на заболяване, който продължава от две до три поколения, напр. същият тип злокачествени заболявания се появяват при много роднини или диагнозата на семейството е на много по-млада възраст, отколкото се очакваше.

 

Фамилният рак се отнася до случаите на злокачествени заболявания, които се появяват при повишена честота на индивидите в семейството. Въпреки че не са намерени мутации, свързани с фамилно заболяване, възможно е този вид рак да е свързан с наследствена форма на наследяване. Настъпването на злокачествено заболяване в този случай е повлияно от много фактори, като например възрастта на пациента, начина на живот и / или излагането на фактори на околната среда. Знаейки, че сте носител на мутация, която увеличава предразположеността към заболяване, може да се консултирате с Вашия лекар и да създадете персонализиран диагностичен план за тестване, който ще позволи своевременна диагноза на заболяването, ако това се случи. Важно е да се подчертае, че ранната диагностика увеличава шансовете за оцеляване.

КАК РАБОТИ COLOR ТЕСТА ?

Необходимо е Ваша проба от слюнка, като се използвате специалния флакон CE-IVD, който се намира в кутията. Медицински Център Афродита, има отговорността да изпрати Вашата проба в лабораторита на Color, където се извършва секвенирането и генният анализ.

РЕЗУЛТАТИ ОТ COLOR TEСТ


По-голямата част от пациентите ще получат отрицателен резултат. Това откритие означава, че в 30-те анализирани гени не са открити мутации, които увеличават вероятността от появата на наследствени видове болести.

 

Въпреки че отрицателният резултат е успокояващ, това не означава, че рискът от развитие на рак е напълно елиминиран. Честотата на повечето тумори се дължи на факторите на околната среда, начина на живот и фамилната анамнеза, които не могат да бъдат преписани на специфична генетична причина. Ето защо, независимо от резултата от този тест, е важно да се извършват превантивни прегледи, които Ви предлага Вашият лекар.

 

Малък процент от пациентите получават положителен резултат. Това означава, че Вие ​​сте носител на мутация, която увеличава предразположението към развитие на болестта. Положителният тест не означава, че сте болен от рак. Важно е обаче да споделите резултата от проверката с Вашия лекар, така че да можете да промените съответната програма за предварителен преглед.

 

Наличието на мутации може да окаже влияние върху предразположението към появата на различни видове рак. Поради това анализът на Вашия генетичен материал може да доведе до информация за други форми на заболяването, които не са обхванати от теста Color, като например рак на бъбреците и тиреоиди. Ако въз основа на конкретна мутация стигнем до заключението, че имате увеличена предразположеност към такива тумори, ще Ви уведомим.

 

Откриването на полиморфизми с неизвестно клинично значение е вероятно.

Всеки човек е различен на генетично ниво. Затова се очаква да се намерят промени в гените, които се нуждаят от по-нататъшно изследване, за да се види дали те са свързани с повишената вероятност от рак. По-голямата част от вариантите с неизвестно клинично значение са непатогенни. Ако преразгледаме патогенния потенциал на мутация, ще се свържем с Вашия лекар. В този случай, като използваме информацията във връзка с Вашата лична и семейна история, ще можете да конфигурирате персонализиран диагностичен тест план.

 

Резултатът, който ще получите, може да окаже влияние и върху Вашите близки.

 

Резултатът от теста може да бъде полезен и за членовете на Вашето семейство, за тяхната предразположеност към съответната болест. Ето защо Ви насърчаваме да споделяте резултатите си с Вашите роднини, тъй като може да са им необходими, за да извършат самите те такъв вид генетичен тест. Дори ако не сте носител на патогенна мутация, генетичните промени биха могли да бъдат предадени на други хора в семейството Ви.

ЦЕНА НА COLOR ТЕСТ
1850 лв.