Класическо Ин витро IVF

Класическо Ин витро IVF

Ин витро оплождането (класическо IVF) е една от най-използваните техники в МЦ Афродита. Многобройните успешни процедури, на които се радваме, ни нареждат сред най-добрите в страната. Напълно съпоставими са постиженията ни и с ин витро центровете от цял свят. 

Защо са толкова добри резултатите ни?

Ние вярваме, че успехът ни се дължи на цялостния подход към нашите пациенти, взимайки предвид влиянието на емоционалните, социалните фактори и личните особености, а не просто симптомите на проблема, съчетани със съвременни модерни техники.

Когато лекуваме двойки или индивидуални пациенти, които искат да имат дете , ние съчетаваме най-новите ефективни ин витро технологии с личен подход.

IVF се прилага при някои видове репродуктивни проблеми като:

  • Двойки с неизяснен инфертилитет;
  • Жени с намален яйчников резерв, ендометриоза, блокирани фалопиеви тръби;
  • Мъже с параметри на семенната течност извън норма.

Когато жената започва IVF лечение, на нея се предписват хормонални медикаменти, специфични за нейните репродуктивни особености. Тези медикаменти стимулират яйчниците с цел да се получат едновременно няколко зрели фоликули, с надеждата че всеки един от тях съдържа яйцеклетка. Този процес се следи редовно чрез прегледи с ултразвук и вземане на кръвни проби, за да сме сигурни, че процесът на яйчникова стимулация напредва по подходящ начин.

След като имаме напълно зрели фоликули в яйчниците, се пристъпва към взeмане на яйцеклетките чрез клинична процедура, която се извършва от нашия ин витро специалист. Фоликуларната пункция се извършва с помощта на ръководена с ултразвук игла, която минава през вагиналната стена в яйчника, от където се събират яйцеклетките. Яйцеклетките незабавно се предават в ембриологичната лаборатория. Времетраенето е от 5-20 мин.

Същия ден, в който се събират яйцеклетките, партньорът дава проба семенна течност. Тя бива обработена със среди, с цел да се отделят най-подвижните и нормално изглеждащи сперматозоиди за оплождане на яйцеклетките. Обработените сперматозоиди и яйцеклетки се поставят заедно в ембриологичната лаборатория за през нощта.

На следващия ден яйцеклетките се проверяват за признаци на оплождане. Тези, които показват нормално оплождане, се оставят в лабораторията за още 24-96 часа. Оплодените яйцеклетки се наричат вече ембриони. Развитието на ембрионите се наблюдава и двойката се информира за техния напредък.

След като преценим, че ембрионите са готови да бъдат върнати в матката, ние ще насрочим ден и час за това. Преди процедурата ще обсъдите с нашия ин витро специалист колко ембриона да бъдат върнати (трансфер). Трансферът е една от най-деликатните клинични процедури. Прави се с фин катетър с ембриона (ните), който преминава през вагината и цервикалния канал в матката. Процедурата трае не повече от половин час и повечето жени не изпитват дискомфорт.

След трансфера всички ембриони, които не са били върнати, ще бъдат оценени за тяхната годност да бъдат замразени. Така при необходимост биха могли да се използват от двойката за бъдещ трансфер.

Степента на успеваемост зависи от много фактори и може да варира в зависимост от конкретните обстоятелства. Вашата вероятност за успех ще ви бъде обяснена от ин витро специалистът, след като медицинската ви история бъде прегледана.

bg_BGBG