Приемателки на яйцеклетки

Приемателки на яйцеклетки

Благодарим ви, че се интересувате от нашата донорска програма. Ние следваме директивите на European Union Tissues and Cells Directives (EUTCD), Наредбите на министерството на здравеопазването, както и тези на МЦ Афродита.

Жените, които не произвеждат яйцеклетки или тези, при които качеството на яйцеклетките е много лошо, могат да бъдат посъветвани да потърсят лечение с дарени яйцеклетки.

Ин витро оплождането (IVF) включва оплождане в лабораторията на якцеклетките на една жена със спермата на мъжа / партньора й. Получените ембриони се поставят в матката 2-5 дни по-късно, и ако те се имплантират, могат да се развият до успешно раждане. За съжаление, някои жени не са в състояние да осигурят  собствени яйцеклетки за IVF. Възможните причини са:

  • Яйчниците не са се развили правилно, например при Синдрома на Търнър;
  • Ранна менопауза / преждевременна яйчникова недостатъчност;
  • Химиотерапия или предишно хирургично отстраняване на яйчниците;
  • Когато жената е носител на генетична болест като мускулна дистрофия или хемофилия;
  • Лошо качество на яйцеклетките, дължащо се на възрастта.

Жените, които попадат в една от тези категории, вече имат възможност да забременеят чрез ин витро с помощта на яйцеклетки, получени от други жени.

Жените, които даряват свои яйцеклетки, го правят доброволно, водени от желанието да помагат на другите. Не е разрешено комерсиализирането на донорството, като се забранява предлагането на материална облага на донорите и приемането на такава от тях. Разрешава се единствено да им се възстановяват направени разходи (за ползване на транспорт, причиняване на временна неработоспособност, болка или дискомфорт, за специфични пропуснати ползи  – загуба на време, на дневни приходи и др.) в разумни размери, свързани с акта на даряване.

Цялото лечение е поверително. Двойката, която получава яйцеклетките няма да има достъп до самоличността на донора. Личните данни не са достъпни за двете страни. Донорът няма никакви претенции върху /или задължения към/ родилите се деца.

В дългосрочен план може би е най-добре за всички заинтересовани, това че дарението е анонимно.

След първоначалната консултация от вас ще се изиска да направите всички необходими кръвни тестове заедно с оценка на матката.

Вие ще съобщите вашите желания по отношение на физическите характеристики на донора, чрез които ние ще се постараем да намерим такъв, подходящ за вас.

Ще бъдете поставени в списъка на чакащите приематели и когато намерим донор, ще се свържем с вас.

Персоналът на клиниката е добре запознат със стреса и напрежението на чакащите и е на разположение, за да отговори на всички въпроси, които може да имате. Вие сте добре дошли да се свържете с Центъра по всяко време.

Когато намерим донор, ние ще ви съобщим характеристиките му и ако те съвпадат с вашето желание, ще пристъпим към съставяне на вашата програма.

На донора на яйцеклетки ще бъде взета пълна медицинска и семейна история. Ще му бъде направен скрининг за инфекциозни заболявания и ще се направят серия от консултации.