МЦ „Афродита“ – 15 години успехи

Клиниката е лидер по успеваемост на инвитро процедури
Това е изборът на българските семейства, които искат да съхранят стволови клетки
Медицински център „Афродита“ е основан през 2007 г. от Вили Пеева и нейния съпруг – Продромос Пападопулос, както и от чуждестранни инвеститори-гинеколози. През декември клиниката отпразнува своята 15-годишнина на гала вечеря в Гранд хотел и спа „Приморец“ в Бургас.

„Всичко започна в една скромна сграда в кв. „Кръстова вада“ в близост до центъра на София, а през месец декември отпразнувахме нашата 15-та годишнина. Това, което започна като малък център в малката сграда, сега е утвърден пазарен лидер в сферата на регенеративната медицина“, разказва административният директор на клиниката Вили Пеева-Пападопулу.
Екипът бързо развива бизнеса и оформя силна организация с 3 офиса в страната.
„През последните 15 години ние придобихме опит и задълбочено ноу-хау, за да гарантираме на нашите пациенти надеждни и ефективни решения“, добавя Пападопулу.

„Въпреки това беше доста трудно пътуване, за да стигнем до мястото, където сме сега. Все пак
успяхме да изградим и поддържаме високи стандарти
Съумяхме да съберем силен екип, с който заедно, независимо от трудностите, да предоставяме най-високите стандарти и услуги по всяко време. Това се дължи на нашата голяма гъвкавост, изобретателност и силни иновативни умения, за да сме тук, където сме днес“, поясни още тя.
„Нещо повече, създадохме безброй познанства, които доведоха до близки партньорства и дългогодишни приятелства. Така че наистина бих искала да използвам тази възможност да благодаря на всички мои колеги, нашите бизнес партньори и приятели, за тяхната ценна подкрепа и сътрудничество през последните 15 години. Очакваме с нетърпение още много такива“, завърши Вили Пеева-Пападопулу.
Медицински център „Афродита“ бързо се превръща в избор на българските семейства, които искат да съхранят стволови клетки. Дългогодишен техен партньор е Future health Biobank, световен лидер в съхранението на стволови клетки, считан за еквивалент на качество.
Биобанката е великобританска и е
наградена 5 поредни години за качество от кралица Елизабет II
Медицински център „Афродита“ също така бързо овладява и пренаталната диагностика. Смята се, че клиниката извършва повече тестове в момента, отколкото всички други генетични лаборатории, що се отнася до пренаталните тестове. Работи съвместно с най-прецизните лаборатории от САЩ, Великобритания, Италия и Испания.
Д-р Емил Филипов – медицински директор на клиниката, и д-р Георги Станулов – управител на инвитро сектора, с еднакво нетърпение очакваха празника.
„Станах част от МЦ „Афродита“ през 2012 г. със стремежа да бъдем един от най-големите играчи в сферата на репродуктивната медицина“, припомня д-р Филипов.
Целият екип, с който имам удоволствието да работя в Медицински център „Афродита“, дори в трудни времена, успяват непрекъснато да маневрират умело, намирайки и създавайки нови възможности за развитие и подобрение на услугите, така че клиниката да се превърне
сред най-големите в медицинската индустрия
добавя д-р Станулов.
„Гордеем се с нашите 15 години постижения, но не бихме могли да го направим без нашите пациенти и партньори. Благодарни сме на тях и за начините, по които направиха нашия растеж и успех възможни“, допълва Георги Дойчев – главен ембиолог на клиниката.
Откакто д-р Станулов става част от екипа на МЦ „Афродита“, той допринася клиниката да се превърне в лидер по успеваемост на инвитро процедури. Имахме удоволствието лично да го попитаме на какво се дължи този успех:
„Ориентираната към пациента връзка е ключът към успеха на всяка здравна структура. Ние, в Медицински център „Афродита“, знаем колко е важно да разбираме и да отговаряме на желанията и нуждите на нашите пациенти. По пътя ние решаваме сложните проблеми, пред които сa изправени, и това води до тези резултати.“, отговори д-р Станулов.
Когато попитахме д-р Филипов за най-трудния момент през тези 15 години, той ни отговори: „Най-голямо затруднение беше докато намерим лекар-специалист по инвитро. Смятам, че успешно се справихме с тази трудност, откривайки д-р Станулов. Не са само качествата му като лекар, а и опита, който е натрупал през годините, работейки в Австрия, Гърция и Англия. Мога искрено да заявя, че от самото начало, когато започнахме съвместна работа с чуждестранни екипи, никога не е имало по-прекрасен екип от сегашния.“ – добави д-р Филипов.

Какво предстои оттук нататък?
„Сърцето на всяка стратегия в здравеопазването е ориентирана към хората. Ръководството на всяко ниво, от главния изпълнителен директор и надолу по веригата, трябва да бъде ангажирано с грижата към пациента. Клиниките, медицинските центрове и специалистите трябва да предоставят качествени грижи според техните нужди. Базирайки се на тези принципи, ние ще продължим да се борим за нашата кауза – да включим София в най-развитите градове в света в сферата на регенеративната медицина до 2030г.“, казва за финал Вили Пеева-Пападопулу.
Копирано от standartnews.com