Британското посолство подкрепя МЦ Афродита и FUTURE HEALTH

Британското посолство в София подкрепя партньорството и укрепването на партньорските взаимоотношения между британската лаборатория за съхранение на стволови клетки Future Health и българския медицински център „Афродита”.

Британският директор на първата акредитирана частна семейна банка за стволови клетки в Европа Д-р Роджър Дейнти сподели, че през 2007 г cymbalta high. екипът на Британското посолство в отдела за търговия и инвестиции е работил заедно с „Future Health BIOBANK“ в откриването на подходящ партньор на българския пазар. Той заяви, че компанията е изключително доволна от успешния избор и добрите резултати в партньорството си с МЦ „Афродита”.

Д-р Роджър Дейнти бе на посещение в град София по случай честването на петата годишнина от съвместната работа с техния партньор за съхранение на стволови клетки в България МЦ „Афродита”.

У нас, д-р Дейнти даде множество изявления в българските медии, като отбеляза и последните постижения в съхранението и изследванията на стволови клетки. Бяха обяснени методологията и стриктните правила по строгите процедури за съхранение във Великобритания. Роджър Дейнти изрази задоволството си и от много добрите партньорските взаимоотношения с МЦ „Афродита” и високият стандарт на работа, към който се стреми клиниката.

Future Health има признат лиценз от „Организацията за Човешки Тъкани“ според новите Директиви на Европейския Съюз за Тъкани и Клетки от 2004 – 2006 година. „Future Health BIOBANK“ е първата частна банка за тъкани, която получава три годишен основен лиценз от Организацията.

Future Health Biobank е с централно седалище в Нотингам, Великобритания и е основана за събиране и изследване на кръв от пъпна връв още през 2002 година. През 2003 г. започва активна дейност и за четири години събира над 10 000 проби. Само 5 г. по-късно, банката за съхранение на стволови клетки вече разполага с над 50 000 проби на семейства от над 50 държави които се съхраняват в криогенните й съоръжения.

През 2009 г. започва съхранението, изследването и анализа на проби от различни тъкани на човешкото тяло, които могат да бъдат използвани с научна и лечебна цел. През последните 4 години, Future Health непрестанно инвестира и в различни проучвания с цел подобряването на ефективността и по-специализираната употреба на резултатите от стволовите клетки в медицинските практики. Сред резултатите от тези проучванията са откриването на оптимални кардио консервационни методи, чрез които се поддържа жизнеспособността на стволовите клетки и изследвания за подобрение на досегашните технологии.