Директорът на Future Health получи MBE признание от Кралицата за достижения в областта на стволовите клетки

Директорът на Първата акредитирана Европейска частна и фамилна банка за стволови клетки, Future Health BIOBANK e награден с MBE ( Member of British Empire ) за услуги за научни изследвания и обучения с отличие в списък на кралицата на Великобритания. Той е имал предишни успешни кариери с NHS ( National Health Service) в академичните среди на Медицинското училище на Университета на Нотингам, като работи в областта на обучението по молекулярната биология и биохимичните изследвания. Това включва печелившо финансиране за изключително успешната програма за обучение на млади безработни хора като научни техници. Роджър Дейнти е бил консултант в Future Health още по времето на основаването й през 2002 г, а от 2006 г. до днес е управляващ Директор. Неговата MBE ( Member of British Empire ) признава живот на отдадеността на науката и обучение в Обединеното кралство.

„За мен е удоволствие и чест да получа наградата и се чувствам смирен да бъда в компанията на толкова много достойни учени в областта на науката и медицината, както в миналото, така и в настоящето“, каза господин Дейнти.
В настоящата си роля Роджър Дейнти продължава да подкрепя ново научно начинание. Future Health, която тази година отпразнува своята 10-та годишнина, събира и съхранява стволови клетки за евентуално използване в последствие за медицински цели от лица и семейства от различни източници от тъкани, включително кръв от пъпна връв. През последните 4 години при управлението му Future Health е инвестирала в редица важни области на обучение и изследване, които биха могли да окажат влияние върху бъдещата ефективност и използването на стволови клетки в медицинско лечение. Това включва намирането на оптимални криоконсервационни методи, които поддържат жизненоспособността на стволовите клетки и технологични изследвания за клетъчна експанзия. Това ще даде възможност на клиенти с ограничен първоначален състав на стволови клетки, да могат да разширяват тези клетки до ниво, което може да се използва за лечение на съответните клинични проблем.