Future Health успешно отпусна съхранени стволови клетки за лечение на церебрална парализа при малко момиче на 3 години.

Future Health успешно отпусна съхранени стволови клетки за лечение на церебрална парализа при малко момиче на 3 години.

Ние сме горди и щастливи да съобщим ,че Future Health Biobank – най-голямата биобанка в България и Великобритания, отпусна поредна проба от кръв от пъпна връв взета от малко момче, за да лекува 3-годишната си сестра болна на церебрална парализа.
Родителите на детето се запознават с дейността на Future Health и след обширни изследвания за терапията със стволови клетки, майката на децата реши да съхрани в Future Health кръв от пъпната връв на сина си.
През месец юни 2019 пробата е отпусната от Future Health за лечение към болница Duke University в Северна Каролина САЩ , където бе проведена успешна инфузия.
Сега майката очаква подобрения за здравето на дъщеря си след 3-6 месеца. Никакви други лечения не бяха възможни за момиченцето, освен трансплантация на стволови клетки.
Софи Цимонид , директор на Future Health за Швейцария, коментира важността от съхранението на стволови клетки. „Ние силно вярваме, че никой родител не би трябвало да пропуска този шанс. Пробите са отпуснати успешно, което показва как съхранената кръв от пъпна връв, може да даде надежда на всяка майка, когато е най-необходима. “
От целия екип на Future Health изпращаме много обич и молитви на прекрасното семейство, с пожелание за пълно възстановяване.