Нова успешна трансплантация на стволови клетки съхранени във Future Health

На 20 януари 2014 година Future Health успешно изпрати проба към една от водещите болници в Близкия Изток с цел лечение на Тежък Комбиниран Имунодефицит (ТКИ).

ТКИ е първичен имунодефицит, който в повечето случаи води до отключването на една или повече тежки инфекции в първите няколко месеца от живота на човек.
Тези инфекции могат да бъдат животозастрашаващи, включително пневмония, менингит или например инфекции на кръвния поток.

ТКИ е резултат от една имунна система, която е дотолкова дискредитирана, че на практика е неработеща. В такива случаи пациентите страдащи от Тежък Комбиниран Имунодефицит понякога е необходимо да изживеят живота си в една абсолютно стерилна среда. Според статистиките на някои места по света на всеки 2500 едно от тях наследява SCID.

Трансплантацията на отпуснатата проба от Future Health бе извършена на малко момченце хоспитализирано в болница в Близкия Изток. В резултат на тази интервенция всички предварителни изследвания направени след нея показват, че състоянието му се е подобрило след процедурата.

За щастие, семейството му е съхранило стволови клетки на своето първородно момиченце в Банка за стволови клетки Future Health преди 3 години по време на нейното раждане.

Това предвидливо решение им е предоставило възможността да осигурят на сина си лечението, от което той се нуждае, за да получи пълноценен и щастлив живот. Нашите мисли са със семейството на детето и бихме искали да пожелаем на момченцето бързо оздравяване и пълно възстановяване.