МЦ “Афродита” с награди за върхови постижения

  • Гуруто на инвитрото д-р Георги Станулов отличен за най-добър специалист
  • Административният директор Вили Пеева-Пападопулу с приз за здравен мениджмънт

За поредна година всички награди за отлични постижения в репродуктивната медицина събра медицински център „Афродита“.

Административният директор Вили Пеева-Пападопулу и гуруто на инвитро процедурите в клиниката д-р Георги Станулов получиха отличията на официална гала вечеря в Гранд хотел „Астория“. В присъствието на политическия елит и хора от бизнеса, медиите и културните среди бяха отличени най-добрите специалисти и компании.Копирано от standartnews.com

Наградата за върхови постижения в репродуктивната медицина е чест, запазена само за здравни заведения, специализирани в сферата на лечение на стерилитет, както и за изключителен принос и лидерство в областта на инвитро процедурите, медицинската практика и науката. Тази година тя беше връчена на медицински център „Афродита“. Отличия бяха присъдени на административния директор – Вили Пападопулу и отличника по инвитро успеваемост д-р Георги Станулов.

Критерият за номиниран медицински специалист, бе да бъде член на ESHRE с добро име в продължение на пет години, чиято дейност е в съответствие с целите на обществото. Д-р Георги Станулов оглави върха на класацията по всички критерии.

Той е признат като новатор в областта от колегите си, притежава множество медицински награди, има куп участия в научни симпозиуми и семинари.

Д-р Георги Станулов е сред най-добрите гинеколози, които са специализирали инвитро в България. Той е работил дълги години в клиники в Австрия, Великобритания и Гърция в сферата феталната морфология, пренаталната диагностика, но най-вече в областта на  репродуктивната медицина. Част е от екипа на МЦ „Афродита“ – най-големият център за регенеративна медицина в България. По официални данни на Център за асистирана репродукция, Д-р Георги Станулов и Медицински център Афродита имат най-голям процент успеваемост по брой раждания в цяла България за последните години. Със средна успеваемост около 40%, д-р Станулов и екипа му са поставили клиниката в челни позиции сред центровете и на Балканите за последните 5 години в цяла България.

В категорията здравен мениджмънт, наградата бе връчена на дългогодишния административен директор на Медицински център „Афродита“ – Вили Пеева-Пападопулу. Тя е известна, като един от най-добрите специалисти у нас в сферата на управление и предоставяне на медицински услуги. Участва в международни и национални конференции за правни и юридически стандартизации в сферата на здравеопазването, консултантски групи за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми и свързаните с това  нормативни и законови разпоредби. Вили Пеева-Пападопулу участва активно в професионални дружества и асоциации. Тя обучава и помага за разработването и предоставянето на стандартни оперативни процедури на медицинския център от самото му създаване.

Призът, с който беше наградена е за успехите на Медицински център „Афродита“, постигнати под нейно ръководство. Неин основен принос е  клиниката да се превърне в най-големият център за регенеративна медицина у нас и на Балканите.

Вили Пеева-Пападопулу притежава магистърска степен по право. Oт 2004 г. работи като юрист в сферата на здравеопазването. От самото създаване на клиниката – септември 2007 г., тя е неин управител. Вили Пеева-Пападопулу е считана за един от най-добрите специалисти на Балканите по управление, контрол и стандартизация на здравни заведения. Владее пет езика, омъжена е и се радва на три деца.

Под ръководството на Вили Пеева-Пападопулу МЦ „Афродита“ има многобройни номинации и награди в страната и чужбина. Клиниката е в тясно сътрудничество с най-големите генетични лаборатории в САЩ, Великобритания, Франция и Италия и  Испания и е смятана за символ на качество у нас.